Coș
Publicat de webgurus_dev
Datorită proprietăților lemnului, acesta este o sursă de energie regenerabilă, neutră din punct de vedere climatic. Cu toate acestea, contează cât fum arde, deoarece există particule mici și zburătoare în fum care, atunci când intră în corp, sunt dăunătoare sănătății.
kandallo-tuz

Să subliniem că stingerea necorespunzătoare a incendiilor poate fi și cauza unor cantități mari de fum. Cheia unei aprinderi bune este într-adevăr buștenii netratați corect (mai puțin de 20% umiditate), dar cel puțin la fel de important este modul în care intră în focar. De multe ori aud despre un sezon de încălzire care se îndreaptă spre mine pentru a experimenta cum să încarc bine focul.

Să aruncăm o privire frumoasă la secretul aprinderii unui foc.

Asigurați-vă întotdeauna că există un spațiu de 1-2 cm între buștenii așezați în focar, unde poate curge aer.

 Așezați jurnalele transversal și / sau longitudinal în partea de jos a focarului, astfel încât cele mai mari să fie în partea de jos. Puneți piesele mai mici deasupra. De asemenea, le putem face pe cele mai mari așezându-le în partea din spate a focarului, astfel încât piesele mai mici, aprinse, să fie plasate în fața lor.

Odată ce lemnul este gata, este timpul să pregătiți bricheta. Poate fi un dispozitiv de aprindere disponibil în comerț, dar îl putem realiza singuri. Nuiele căzute pe care le-am adunat din grădina noastră primăvara și vara pot fi un serviciu excelent în acest sens. Dacă nu, va face o coloană subțire. Când am terminat, puneți-l deasupra coloanelor.

 Când stiva este gata, pentru a asigura cantitatea potrivită de aer de ardere, deschideți ușa sobei sau, în cazul unui șemineu, regulatorul de tiraj complet, apoi aprindeți focul cu aprindătorul deasupra stivei.

Da, important: focul ar trebui să înceapă să se răspândească de sus în jos, deci este aproape complet fără fum.

Ar trebui întotdeauna aprins în acest fel, de preferință nu încercați să aprindeți grămada de jos. În acest caz, flacăra de pornire trece prin toate buștenii și nu se poate încălzi, cu atât mai târziu atinge temperatura ridicată necesară pentru o combustie ecologică și eficientă. În plus, după un început mai lent, toate buștenii se descompun aproape simultan, iar cantitatea foarte mare de gaz din lemn produs nu primește suficient aer de ardere.

Atâta timp cât focul are flacără ROȘU GALBEN, tot ai nevoie de aer pentru a arde perfect! Luați-vă timp pentru a controla arsura, deoarece merită. Cu tehnica potrivită, putem obține nu numai o eficiență mai mare, ci și economisirea lemnului. Asigurați-vă că după ce focul s-a aprins în mod corespunzător, luați înapoi aproximativ jumătate din aerul de ardere primar, astfel încât să putem întinde arderea în mod corespunzător. O sobă bine cărămidă sau tencuită bine încălzită vă va menține cald până la 36 de ore!

 Pentru a evita supraîncălzirea, nu ar trebui să se utilizeze brusc suficient combustibil (ace de pin, bărbierit, coji de nuc etc.). Același lucru este valabil și pentru ziarele colorate, lucioase (tipărite pe hârtie LVC), deoarece atunci când sunt arse, compușii toxici pe care îi conțin sunt eliberați în aer și cenușă, poluând mediul și afectând direct sănătatea noastră și a familiilor noastre. În plus, arzătorul este deteriorat!

Urmând aceste reguli simple, pe lângă faptul că nu poluăm aerul din mediul nostru imediat, arderea noastră devine mult mai eficientă și, nu în ultimul rând, mai rentabilă, deoarece putem obține mai multă căldură dintr-o cantitate dată de lemn.