Coș

Definiții

Titularul paginii de internet www.dev.esemineu.ro și vânzătorul tuturor produselor comercializate prin intermediul paginii de internet www.dev.esemineu.ro este dev.esemineu.ro SRL, având sediul social în Cristuru Secuiesc, Str. Berde Mozes, Nr. 59, număr de înregistrare la Registrul Comertului: J19/586/2022, CIF RO46932304.

Cumpărătorul – orice persoană fizică sau juridică care, prin plasarea și înregistrarea unei comenzi: (a) on-line pe această pagină de internet sau (b) telefonice, acționează potrivit legii în calitatea de consumător.

Comanda on-line – solicitarea online transmisă de către cumpărător, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare și plăsarea unei comenzi pe pagina această de internet, în vederea achiziționării de produse comercializate online, în condițiile prevăzute de prezentele termeni și condiții.

Comanda telefonică – solicitarea telefonică transmisă de către cumpărător, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, în vederea achiziționării de produse comercializate online, în condițiile prevăzute în prezentele termeni și condiții.

Comanda –Comanda on-line sau comanda telefonică

Produs – orice bun comercializat de către dev.esemineu.ro SRL prin intermediul paginii de internet https://esemineu.ro, solicitat de către cumpărător prin comanda lansată pe pagina de internet dev.esemineu.ro, care urmează să fie livrat de către vânzător, în condițiile prevăzute în prezentele termeni și condiții.

Drepturile de proprietate intelectuală

Mărcile înregistrate de către dev.esemineu.ro SRL sunt protejate conform prevederilor legale în vigoare și utilizarea oricăror semne, denumiri identice sau similare mărcilor înregistrate de către dev.esemineu.ro SRL pentru produse sau comercializarea oricăror produse sub semne sau denumiri identice sau similare constituie infracțiune și se pedepsește potrivit legii.

Conținutul și elementele grafice ale paginii de internet, inclusiv dar fără a se limita la acestea, tot conținutul în format text, imaginile,elementele audio-vizuale, programe software, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor și facilităților prezente și viitoare, cu excepția cazului când este menționat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar și orice alt material, transmis sub orice formă de și către utilizatori aparțin titularului paginii de internet dev.esemineu.ro și reprezintă conținutul paginii de internet.
Conținutul paginii de internet, indiferent de zona in care se află pe site și indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv în scopuri personale. Orice utilizare de conținut de către terțe persoane în alte scopuri decât cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres și prealabil al titularului paginii de internet. Astfel este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distributia parțială, integrală sau modificată a conținutului acestei pagini de internet sau a oricărei părți a acestuia efectuate în alte scopuri decât cel personal, fără consimțământul dat în scris de către titularul dev.esemineu.ro
În cazul în care doriți să obțineți consimțământul nostru pentru utilizarea oricărui material, text etc. din conținutul paginii de internet, sau în cazul în care doriți să ne sesizați în legătură cu orice fel de utilizare neautorizată al oricărei imagini, text, material, conținut, material audio-video pe pagina de internet și orice fel de încălcare ale drepturilor de autor puteți să scrieți e-mail la adresa: info@esemineu.ro
Accesul și funcționarea paginii de internet dev.esemineu.ro și serviciile oferite prin intermediul paginii de internet.
Vânzătorul ia toate măsurile și depune toate eforturile posibile pentru ca informațiile publicate pe pagina de internet, inclusiv descrierea produselor, precum și prețurile listate, să fie, în orice moment, corecte şi complete. Cu toate acestea, erorile nu pot fi excluse în totalitate. În asemenea situații, vânzătorul va încerca să înlăture toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil.
Dvs., în calitate de cumpărător va trebui să aveți în vedere ca achiziționarea produselor prin comanda on-line înseamnă o experiență diferită de aceea de achiziționare off-line, în magazine sau alte locuri de comercializare.
Fotografiile şi imaginile de pe pagina de internet au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exactă a produsului şi a detaliilor incluse, trebuie să citiți cu atenție descrierea corespunzătoare a produsului.
Produsele vor fi livrate numai în măsura în care sunt disponibile, existând astfel riscul ca vânzătorul să nu poată livra comanda. De asemenea, vânzătorul își rezervă dreptul de a retrage orice produs de la vânzare, în orice moment. În asemenea situații, singura responsabilitate al vânzătorului față de dumneavoastră este rambursarea integrală a sumelor plătite pentru respectivele produse pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare, in termeni de 14 (paisprezece) zile.

Înregistrarea pe esemnieu.ro

La plasarea unei comenzi veți avea posibilitatea de-a vă înregistra pe pagina noastră de internet. În cazul în care doriți să comandați fără a vă înregistra, aveți și această posibilitate. Însă aveți obligația de a ne furniza datele personale necesare pentru îndeplinirea comenzii, cum ar fi datele de facturare, datele de livrare etc. La deschiderea contului de cumpărător solicităm date personale și / sau date ale persoanei juridice care sunt necesare pentru identificarea cumpărătorului și prevenirea oricărui abuz legată de identitatea acestuia, precum și pentru îndeplinirea contractului și livrarea comenzii plasate de către cumpărător.

Pentru a vă putea înregistra pe pagina de internet dev.esemineu.ro și a vă putea deschide un cont pentru a lansa o comandă, Dvs. va trebui să aveți 18 ani împliniți, să ne comunicați la înregistrare o adresă de livrare validă, o adresă de e-mail validă, și un număr de telefon unde puteți fi contactat.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza solicitarea de înregistrare în măsura în care constată că informațiile furnizate sunt în mod vădit neconforme cu realitatea. Vânzătorul nu are nicio responsabilitate cu privire la livrarea comenzilor sau orice fel de erori în cazul în care cumpărătorul la înregistrare sau la plasarea comenzii a furnizat informații incomplete sau greșite, sau în mod vădit nevalabile sau neconforme cu realitatea.
După înregistrare utilizatorul va primi un e-mail de confirmare a înregistrării care conține un link de acces la contul utilizatorului.

Comanda produselor

Cumpărătorul va putea lansa comanda prin alegerea produsului și apăsarea butonului ”Adaugă în coș”. În cazul în care dorește să beneficieze de cupoane, trebuie să introducă codul cuponului și să apese butonul ”Aplică cuponul”. În ”Coșul de cumpărături” va apare imediat dacă cuponul a fost acceptat și cumpărătorul va putea verifica imediat și discount-ul primit. Pentru a putea finaliza comanda, cumpărătorul va apăsa ”Mai departe” și după acest pas va alege între autentificare, sau cumpărarea în calitate de utilizator neînregistrat. Cumpărătorul va furniza la pasul următor datele necesare pentru facturare și livrarea produsului. La modul de livrare, cumpărătorul poate să aleagă între livrarea produsului la adresa de livrare, sau preluarea produlusului personal, din magazinele noastre. La modul de plată, cumpărătorul va alege modalitatea de plată, având opțiunile ramburs, card și ordin de plată.
La finalizarea comenzii cumpărătorul are posibilitatea de a-și verifica încă o dată coșul său de cumpărături, să scrie mesaj, observații lângă comandă, și va accepta termenii de contractare.
După lansarea comenzii cumpărătorul va fi informat imediat despre înregistrarea comenzii printr-un mesaj apărut pe pagina de internet, și va primi un e-mail prin care va fi informat despre intrarea comenzii în prelucrare și cu detaliile produselor costul total al comenzii online, inclusiv costurile de livrare.
Cumpărătorul va fi informat prin SMS despre codul de livrare AWB al produselor comandate.
Contractul între vânzător și cumpărător se va considera încheiat la momentul în care cumpărătorul va fi informat prin e-mail că a fost acceptată comanda de către vânzător și aceasta a intrat în prelucrare.

Plata

Prețurile produselor și serviciilor afișate în cadrul paginii de internet www.dev.esemineu.ro includ T.V.A conform legii in vigoare.
Preţurile sunt valabile în momentul comenzii, fiind afişate lângă produsele magazinului nostru. Preţurile afişate nu conţin taxa de transport.
Informații despre taxa de livrare și transport se găsesc la condițiile comenzii și pot fi citite cu ocazia plasării comenzii înainte de finalizarea comenzii, respectiv printre condiţiile de cumpărare. Costurile de livrare și transport sunt evidențiate separat, precum și limita prețului de achiziție de la care costurile de transport și livrare sunt gratuite.
În situaţia în care apar erori sau nereguli la produse sau preţuri, vânzătorul își rezervă dreptul la corectarea acestora. În astfel de situaţii, după evaluarea respectiv corectarea erorii, cumpărătorul este informat despre modificări. Cumpărătorul are posibilitatea să-şi confirme încă odată comanda, sau oricare dintre părţi pot renunţa la aceasta.
Prețul, modalitatea de plată si termenul de plată sunt specificate în comandă. Vânzatorul va emite către cumpărător o factură pentru bunurile livrate, obligația cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.
Vânzătorul, S.C. dev.esemineu.ro S.R.L., va transmite cumpărătorului factura aferentă comenzii precum şi pentru orice alte plăți aferente comenzii atât în format electronic, prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată de cumpărător în contul său, cât și tipărit.
Pentru o corectă comunicare a facturii aferente comenzii, cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din contul său și să acceseze informațiile și documentele aferente fiecărei comenzi, existente în cont.
Prin trimiterea comenzii, cumpărătorul îsi exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată în contul său.
În cazul in care aceste informații sunt indisponibile pentru 48 de ore în contul de client, vă rugăm să ne sesizați acest aspect pe adresa de mail: info@esemineu.ro.
Cumpărătorul va putea opta între următoarele modalități de plată:
Plata prin serviciul de plată securizată online oferit de Stripe, caz în care cumpărătorul va avea posibilitatea de a introduce datele cardului de credit/debit într-un formular pe pagina sumarului de plată, precum și posibilitatea de a efectua plata propriu zisă, fără a fi redirecționat pe altă pagină.
Plata ramburs, în numerar, moneda lei cu ocazia livrării produsului la adresa de livrare sau cu ocazia preluării produsului în magazin.
Plata prin ordin de plată, caz în care cumpărătorul va primi prin e-mail detaliile de plată și factura electronică după lansarea comenzii.

Livrarea produselor și transmiterea riscurilor

Vânzătorul se obligă să livreze produsele în sistem de curierat door-to-door către cumpărător sau în magazin dev.esemineu.ro, conform opțiunii acestuia din urmă și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
Livrarea produselor prin intermediul societății de curierat sau cu masina proprie a vânzătorului în sistem door-to-door se va efectua conform următoarelor termene:
În cazul produselor care se află în stocul dev.esemineu.ro, și apare pe pagina noastră de internet mențiunea în stoc sau stoc limitat comenzile vor fi livrate în termen de la 1-5 zile lucrătoare de la data plasării comenzii.
În cazul produselor care nu se află în stocul dev.esemineu.ro, și apare pe pagina noastră de internet mențiunea ”La comandă” comenzile vor fi livrate în termen de la 7-60 zile calendaristice de la data plasării comenzii.
În ziua livrării veți fi contactat de către societatea de curierat / asistentul comercial al vânzătorului prin telefon sau SMS, la numărul de telefon mobil pe care l-ați furnizat în timpul procesului de comandă.

Vânzătorul depune toate eforturile pentru a livra la data agreată comenzile, atât prin curier cât și în magazin. În cazul în care produsul nu va fi ridicat din magazin la data stabilită și agreată de cumpărător, comenzile nepreluate vor fi depozitate adițional 48 de ore. La expirarea termenului de depozitare comanda contractul va fi considerat desființat de plin drept, fără nicio notificare prealabilă din partea vânzătorului și fără intervenția instanței de judecată. Suma corespunzătoare acestei comenzi va fi integral rambursată în termen de 14 zile calendaristice de la data expirării termenului de depozitare.
Livrarea produselor vor avea loc la adresa indicată în acest scop de către cumpărător în timpul procesului de comandă. Este necesar că adresa specificată pentru livrarea produselor să fie pe teritoriul României.
Dvs. în calitate de cumpărător, sunteți exclusiv responsabil trebuie să vă asigurați că livrarea se pot face la această adresă şi că sunteți disponibil la această adresă, la data livrării, pentru acceptarea/preluarea produselor comandate. Aveți posibilitatea să specificați o adresă de livrare diferită de cea indicată pentru facturare.
Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a produsului și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
Vânzătorul va efectua livrarea produsului pe teritoriul României.
La livrare, în momentul recepționării produselor, cumpărătorul are dreptul și obligația de a verifica corectitudinea numărului de colete primite, precum şi integritatea lor, iar orice neregulă trebuie semnalată pe documentul de livrare aferent comenzii și trebuie să fie semnat de către cumpărător. Refuzul de semnare a documentul de livrare reprezintă refuzul de acceptare a produselor. Cumpărătorul și curierul care îi va livra produsele vor încheia un proces-verbal cu privire la orice neregulă semnalată la recepționarea produselor, cu privire la cantitatea sau calitatea acestora. Aceste prevederi cu privire la recepționarea produselor sunt valabile atât în cazul livrărilor prin curier împuternicit de către dev.esemineu.ro, cât și în cazurile livrării prin propriul serviciu de livrare produse al dev.esemineu.ro prin propriile autocare ale dev.esemineu.ro.

Acceptarea va fi făcută atunci când produsul sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în comanda. În cazul în care cumpărătorul descoperă ca produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci vânzătorul va aduce la conformitate produsele. De asemenea, pentru produsele vândute și livrate de dev.esemineu.ro (dev.esemineu.ro SRL) cumpărătorul beneficiază de returul produselor in 14 zile calendaristice. În acest caz se va respecta prevederile procedurii “Returnare produs”.
După semnarea documentelor de livrare, cumpărătorul dobândește posesia fizică a produselor comandate. Din acest moment, cumpărătorul preia toate riscurile asupra produselor, respectiv riscul de pierdere, pieire sau de deteriorare.
În cazul în care cumpărătorul descoperă ca produsul nu este conform cu caracteristicile tehnice din comandă, nu este integru, îi lipsesțe orice parte, accesoriu etc, sau orice altă neregulă, eroare etc. ne va semnala problema prin completarea formularului electronic pus la dispoziția cumpărătorului prin pagina noastră de internet la procedura “Returnare produs”.
Nicio prevedere de mai sus nu afectează drepturile garantate de lege cumpărătorului în calitate de consumator. Pentru a afla mai multe informații puteți contacta Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor 0219551, sau dev.esemineu.ro SRL la numărul de telefon 0758418236.
În cazul în care doriți să reclamați orice fel de nemulțumire în legătură cu produsul livrat de către vânzător, puteți să contactați dev.esemineu.ro SRL și la adresa de e-mail info@esemineu.ro, ori număr de telefon +40758418236.

Cumpărătorul are posibilitatea să anuleze comanda efectuată până la momentul livrării acesteia.

Garanțiile acordate

Produsele comercializate prin pagina de internet dev.esemineu.ro, beneficiază atât de garanțiile prevăzute imperativ de lege în favoarea consumatorului, cât și de cele comerciale pe care vânzătorul le acordă consumatorilor în plus față de cele legale. Toate informațiile cu privire la garanțiile produselor, inclusiv, dar fără a se limita la, termenele și condițiile de exercitare, se regăsesc în certificatul de garanție.
Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător in parte.
În cazul produselor vândute și livrate de dev.esemineu.ro SRL certificatele de garanție sunt emise direct de producător.
Pentru o corectă comunicare a certificatului de garanție aferent produsului din comandă, cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din contul său și să acceseze informațiile și documentele aferente fiecărei comenzi, existente în cont.
În cazul în care aceste informații sunt indisponibile pentru 48 de ore în contul de client, vă rugăm să ne sesizați acest aspect pe adresa de mail: info@esemineu.ro

Limitarea responsabilității

Utilizatorul sau cumpărătorul sunt obligați să utilizeze prezența pagină de internet în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și pe propria lor responsabilitate.
Nu este permisă utilizarea acestei pagini de internet în scopul introducerii în mod deliberat de viruşi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic dăunător sau distructiv. Sunt interzise încercările de acces neautorizat la acest site web, la serverul pe care este găzduit acesta sau la orice alt server, calculator sau bază de date în legatură cu acest site web.
Prin acceptarea termenilor și condițiilor vă angajați să nu atacați această pagină de internet prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuită a serviciului. Nerespectarea dispozițiilor din prezenta clauză va fi raportată autorităților competente în vederea aplicării sancțiunilor legale și va determina suspendarea imediată a dreptului de a utiliza această pagină de internet.
Utilizatorul sau cumpărătorul utilizează pagina de internet oferit prin intermediul acesteia pe riscul propriu, vânzătorul nefiind în niciun fel responsabil pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea paginii de internet sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site.
Astfel, vă recomandăm să vă asigurați că aveți instalate sisteme adecvate de apărare, menite să vă protejeze calculatorul de viruși şi/sau orice alt conținut dăunător.
Vânzătorul nu răspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site, fără ca prin această prevedere să fie afectate drepturile consumatorilor, potrivit legii.
Utilizatorul paginii noastre de internet înțelege și este de acord ca potrivit termenilor și condițiilor este strict interzisă atacarea acestei pagini de internet prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuită a serviciului. Nerespectarea dispozițiilor din prezenta clauză va fi raportată autorităților competente în vederea aplicării sancțiunilor legale și va determina suspendarea imediată a dreptului de a utiliza pagina noastră de internet.
Vânzătorul depune toate eforturile și ia toate măsurile necesare pentru a asigura o navigare sigură pe pagina această de internet. Nu poate garanta ca pagina de internet, serverele pe care este găzduit sau e-mailurile trimise sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari.
Vânzătorul nu poate fi tras la răspundere în niciun mod și în nicio măsură pentru conținutul, inclusiv dar fără a se limita la materialele, produsele, activitatea de promovare, publicitate și reclamă prin intermediul paginilor de internet ale terțelor părți la care trimit/ pot trimite orice link-uri plasate pe pagina de internet al vânzătorului.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comenzile care privesc produse afișate pe Site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezintă prețuri evident eronate/derizorii, cu consecința restituirii întregii sume plătite de cumpărător în considerarea comenzilor anulate, dacă este cazul, in termen de 5 (cinci) zile.
Vânzătorul face toate eforțurile rezonabile pentru a asigura acuratețea informațiilor și a imaginilor, materialelor publicate pe pagina sa de internet și de a păstra încrederea în pagina de internet, va încerca să corectereze erorile și omisiunile cât mai repede posibil, dar nu își asumă răspunderea și nu garantează implicit și expres pentru conținutul și informațiile de pe pagina de internet în măsura în care acestea au fost puse la dispoziția vânzătorului de către utilizatorii paginii de internet, sau orice altă terță parte, în mod direct sau indirect.
Vânzătorul nu este responsabil pentru inadvertențe, erori sau omisiuni în cadrul informațiilor obținute de la utilizatori. În mod expres, utilizatorul paginii de internet este de acord să exonereze de răspundere pe vânzător pentru orice acțiune judiciară sau extrajudiciară, care provine ca urmare a utilizării incorecte sau frauduloase al paginii de internet.
Pentru caz de forță majoră, vânzătorul și/sau operatorii, directorii, angajații, sucursalele, filialele și reprezentanții săi, sunt exonerați total de răspundere. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la, erori de funcționare ale echipamentului tehnic al vânzătorului, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele paginii de internet, erorile de operare, greva, etc.

Legea aplicabilă și litigii

Utilizarea paginii de internet dev.esemineu.ro, transmiterea comenzilor și încheierea contractelor prin intermediul paginii de internet sunt guvernate de legislația română.
Orice litigiu care rezultă din sau în legătură cu folosirea paginii de internet sau în legătură cu o comandă, un contract va fi supus instanțelor competente din România.
Consumatorii nu pot renunța la drepturile care le sunt garantate de lege. Orice clauză contractuală prin care se renunță sau se restrâng în mod direct sau indirect drepturile prevăzute de lege în favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru aceștia.

Modificarea Termenii și Condițiilor

Vânzătorul are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile termenilor și condițiilor, termenii și condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabilă.
Utilizatorul sau cumpărătorul prin continuarea utilizării paginii de internet oferit prin intermediul paginii de internet își exprimă acordul cu modificările introduse.
Utilizatorul sau cumpărătorul va fi anunțat de fiecare dată când vânzătorul își va modifica politica de confidențialitate, și în cazul în care va fi necesar vânzătorul îi va solicita acordul pentru acceptarea modificărilor introduse, deasemenea vânzătorul îl va anunța pe utilizator sau cumpărător de fiecare dată când intervine o modificare semnificativă în procesul comenzii și a livrării produsului.