Este important să se respecte gradația, aprindem un foc mic cu scânteia, aprindem material uscat ușor inflamabil (coarță de mesteacăn, vată, flori de stuf, iarbă uscată mototolită, frunze de copac etc.), cu un foc mic aprindem una mai mare (crenguțe foarte subțiri, uscate), cea mai mare devine și mai mare (ramuri mai groase) și așa mai departe.
Focul se atenuează constant prin suflare, nu pune bucăți mai mari pe el până când arde ferm.
Ca regulă generală, focul este ridicat de la sol, protejându-l astfel de eventuala umezeală și oferind o sursă suplimentară de oxigen permițându-i să respire de jos. Un alt lucru important de știut este că putem colecta doar ramuri uscate din copacii care sunt încă în picioare, dar care s-au uscat deja.
Evita copacii cazuti, sunt adesea umezi chiar si vara si nu sunt potriviti pentru a face foc. O creangă umedă poate fi folosită și pentru a face un foc, dar în acest caz trebuie să fie cioplită o ramură cu pene. Vom introduce acest lucru mai târziu.
Aveți nevoie de:
Inflamabil (coarță de mesteacăn, vată, iarbă etc.)
Aruncător de scântei
Cuţit
Material combustibil (lemn)
Dacă ai citit cum să-l folosești în teorie, poți vedea cum să-l folosești în practică în acest videoclip.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.