Întreaga ta casă poate fi încălzită de un șemineu de înaltă calitate.
Șemineul de tip centrală termică este o combinație eficientă de tehnici moderne și tradiționale de încălzire. Există un rezervor de apă deasupra sau în jurul focarului șemineului de tip centrală termică. Focul încălzește apa din rezervor, iar lichidul încălzit, prin sistemul de încălzire, este capabil să încălzească fiecare cameră din casă. Acest lucru vă permite să vă încălziți întreaga casă economic și ușor cu un șemineu tip centrală termică!
Șemineele de tip centrală termică pe lemne pot fi conectate la sistemele de încălzire existente și pot funcționa împreună cu panourile solare.
Sunt capabile să producă apă caldă menajeră pentru baie și bucătărie; apa fierbinte poate fi colectată și în rezervoarele de apă fierbinte, astfel încât apa cu temperatura dorită să fie disponibilă în orice moment.
Datorită lemnului, șemineele de tip centrală termică permit economii semnificative în costurile de încălzire, protejând în același timp mediul înconjurător.
Mai mult, lemnul, pe lângă faptul că este cel mai economic combustibil, este ușor de procurat oriunde.
Cum încălzește un șemineu de tip centrală termică?
• Un șemineu de tip centrală termică degajă căldură radiantă prin sticlă. Cu căldura radiantă, încălzește camera în care a fost construită și, desigur, vă puteți bucura și de vederea focului.
• Un șemineu de tip centrală termică este practic un cazan, deoarece datorită rezervorului său de apă, folosește o parte din puterea sa pentru a încălzi apa din sistemul de încălzire. Apa din schimbătorul de căldură încorporat se încălzește. Apa încălzită este transferată de sistemul de încălzire în diferite camere din casă. Cu designul potrivit, șemineul este util pentru producerea apei calde pentru baie și spălat vase.
Caracteristicile avantajoase ale unui șemineu de tip centrală termică
• Este mai confortabil decât un șemineu simplu, deoarece puteți rezolva încălzirea uniformă a întregii case cu ajutorul acestuia.
• Protejează mediul înconjurător
• Sistemul de încălzire al șemineului tip centrală poate fi completat cu încălzire solară ecologică și rentabilă, iar alimentarea cu apă caldă menajeră poate fi, de asemenea, rezolvată prin utilizarea acesteia. Șemineul poate fi folosit nu numai ca încălzitor principal, ci și ca încălzitor auxiliar.
• De asemenea, oferă ajutor dacă furnizorul de gaz închide robinetul.
Ce trebuie să asigurați pentru funcționarea unui șemineu de tip centrală termică?
1. Coșul de fum
Este necesar un coș de fum de bună calitate și o secțiune transversală adecvată. Temperatura gazelor arse în șemineele cu rezervor de apă este, în general, mai mică decât cea a versiunilor încălzite cu aer, astfel încât tipurile de șeminee de tip centrală termică sunt mai sensibile la dimensiunea corespunzătoare a coșului de fum.
2. Sistem de încălzire centrală
În cazul șemineelor de tip centrală termică, dacă nu exista înainte, trebuie instalat un sistem de încălzire centrală, pentru că altfel nu putem distribui energia termică produsă de șemineu în camera care urmează să fie încălzită. Un sistem de încălzire proiectat și instalat corespunzător este esențial pentru buna funcționare a unui șemineu de tip centrală termică.
Pentru proiectare, instalare și dimensionare solicitați mereu serviciile unui specialist!
Important!
Majoritatea instalațiilor de șemineu de tip centrală termică sunt necorespunzătoare în anumite situații. Supapele de amestecare, de exemplu, sunt adesea omise. Este foarte important ca temperatura apei de încălzire să nu fie mai mică de 40 de grade și, de asemenea, este foarte important ca temperatura apei de retur să nu fie prea scăzută.
În caz contrar, vor apărea aburi în șemineu, se va manifesta condensarea. Condensul va apărea întotdeauna pe partea caldă, adică pe interiorul șemineului. Vaporii de apă sunt generați pe suprafețele interioare ale coșului de fum, ale canalului de evacuare și ale șemineului, prin urmare:
inserția șemineului ruginește;
• vaporii amestecați cu produse de ardere formează un strat de păcură(gudron) care miroase neplăcut și izolează puternic, reducând astfel eficiența instalației.
• depunerile de păcură (gudron) și funingine duc la arderea funinginei, care poate provoca daune ireparabile insertului șemineului și coșului de fum, și poate creea chiar incendii.
Condensarea apare din cauza alegerii unui combustibil necorespunzător, din cauza tehnicii de ardere nepotrivite sau a instalării necorespunzătoare Dacă într-o inserție de șemineu apare condens, tirajul din coș va fi, de asemenea, mai mic, ceea ce determină adesea revenirea fumului.
Încorporarea în sistem a supapelor de amestecare motorizate și a rezervoarelor tampon este adesea esențială. Aceste componente cresc semnificativ costul investiției, dar fără ele, șemineul încorporat nu poate funcționa corect.
Solicitați întotdeauna un specialist pentru efectuarea lucrărilor de instalare!